Seturi de pomană

Pomana şi riturile de pomenire se fac atât în zilele înainte înmormântării, cât şi după această.

După moartea unei persoane se cumpără o lumânare lungă cât statura decedatului, care este rulată într-o spirală («toiag») şi se aprinde în fiecare seară timp de 40 zile după înmormântare.

Printre pregătirile generale: se cumpără totul necesar (daruri de pomană, «poduri»), se pregăteşte «casa decedatului» - sicriul, se cumpără produse alimentare pentru masă de pomenire, colaci şi alte accesorii conform ritului.

De asemenea, rudele pregătesc daruri de pomenire, care includ absolut toate obiectele necesare vieții și anume: o masă împreună cu o față de masă, colaci, veselă cu mâncăruri şi băuturi, scaune, precum şi un covor, o plapumă, o pernă, traverse, o căldare cu apă şi o cană, precum și alte daruri pentru pomenirea sufletului decedatului. Datorită acestor daruri, care se numesc «pomană», oricine le primește va pomeni decedatul și îi va continua viața pe pământ. În timpurile străvechi se credea, de asemenea, că o amintire bună apropie momentul în care sufletul decedatului din nou va învia pe pământ.

Condiţii de comandă şi livrare a colacilor şi a altor articole pentru pomenire

  • Comenzile pot fi plasate zilnic până la ora 16:00 şi se eliberează în următoarea zi.
  • Aveţi posibilitate să comandaţi colaci mici fără seturi de pomenire cu 10 lei / buc. sau în seturi - cu 7 lei / buc., sau colaci mari - de la 3 bucăţi de un fel.
  • La moment, alegerea brutăriei direct de către client nu este posibilă. Colacii vor fi produse de către una din brutării-parteneri ai Pomana.md.
  • Colacii mici sunt livrate doar în componenţa unui set minim de pomană, ce include: un colac, un prosop, o lumânare, un pachet de chibrituri. Comenzile cu colaci fără seturi de pomană nu se livrează, doar ridicare din CF Ritus.
  • Brutăriile nu lucrează în noaptea spre duminică. Dacă aveţi nevoie de colaci duminica, acestea ar trebui comandate vineri şi vor fi coapte noaptea spre sâmbăta. Primirea şi eliberarea colacilor în zile de duminică activează în regim normal.
  • Articole de pomenire sunt livrate GRATUIT în săli de priveghi RITUS şi în localurile partenerilor noştri.
  • Livrarea colacilor şi a altor articole de pomenire în raza mun. Chişinău - 50-70 MDL.
Ritus.md Coroane.md Funeral.md Candele.mdFunerar.md Sicriu.md Repatriere.md