Seturi de pomană

Condiţii de comandă şi livrare a colacilor şi a altor articole pentru pomenire

«CUISINES GROUP» SRL informează:

  • Colacii mici de 300g sunt comandate şi livrate doar în componenţa unui set minim, ce include: un colac, un prosop, o lumânare, un pachet de chibrituri.
  • Comanda pentru colacii mici de 300g se plasează cu o zi înainte de data pomenirii, până la ora 17:00. Preţul unui colac - 7 MDL.
  • Comanda pentru colacii mari de 800g şi 1kg se plasează cu o zi înainte de data pomenirii, până la ora 17:00. Preţul unui colac - de la 30 MDL.
  • Alte articole de pomenire sunt livrate GRATUIT în săli de priveghi RITUS şi localurile partenerilor noştri.
  • Livrarea colacilor şi a altor articole de pomenire în raza mun. Chişinău - 50-70 MDL.

+373 79770953 Andrei

Colac 300g - 7 MDL
Colac 1kg - 55 MDL
Forma, dimensiuni şi culoarea colacilor pot fi diferite de cele prezentate pe poze.

Pomana şi riturile de pomenire se fac atât în zilele înainte înmormântării, cât şi după această.

După moartea unei persoane se cumpără o lumânare lungă cât statura decedatului, care este rulată într-o spirală («toiag») şi se aprinde în fiecare seară timp de 40 zile după înmormântare.

Printre pregătirile generale: se cumpără totul necesar (daruri de pomană, «poduri»), se pregăteşte «casa decedatului» - sicriul, se cumpără produse alimentare pentru masă de pomenire, colaci şi alte accesorii conform ritului.

De asemenea, rudele pregătesc daruri de pomenire, care includ absolut toate obiectele necesare vieții și anume: o masă împreună cu o față de masă, colaci, veselă cu mâncăruri şi băuturi, scaune, precum şi un covor, o plapumă, o pernă, traverse, o căldare cu apă şi o cană, precum și alte daruri pentru pomenirea sufletului decedatului. Datorită acestor daruri, care se numesc «pomană», oricine le primește va pomeni decedatul și îi va continua viața pe pământ. În timpurile străvechi se credea, de asemenea, că o amintire bună apropie momentul în care sufletul decedatului din nou va învia pe pământ.